Guineu Berliner Weisse

Berliner Weisse
Panimo: Guineu
Maa: Espanja

Tyyli: Berliner Weisse
Alkoholia: 3,5%

Pisteet: 2/5
Lyhyesti: Mitätön vetinen hapanolut, joka ei uskalla olla hapan.

Olen jo pitkään ihmetellyt miten pienten ulkomaisten panimoiden berliner weisseja ei ilmaannu kauppoihin myyntiin. Kaupan valikoimat kun elävät alle 4,7% oluista ja berliner weisset ovat juurikin sellaisia ja sellaisina vielä hyvin muusta valikoimasta poikkeavia hapanvehnäoluita. Suomalaiset panimothan näitä eivät ole juuri tehneet, tarvittavat maitohappobakteerit kun pilaavat helposti koko panimon.

Postitalon K-kaupasta löytyi nyt Espanjalaisen Guineun panimon tekele. Nimi on simppelisti Berliner Weisse, etiketissä Berliinin karhuja. Hinta oli jossain neljän ja viiden euron välissä pienelle pullolle. Jos kyseessä olisi jälleen kerran yksi IPA, hinta menisi kipurajan yli heittämällä, mutta tämmöisestä erikoisemmasta kehtasin pulittaa. Ikävä kyllä.

Hyvin vaalea, samea. Täysin vaahdoton. Tuoksussa etäisesti jogurttimaista happamuutta, vehnää, kirpakkaa sitruunaista hedelmää. Jossain taustalla ruohoista humalointia. Suussa vetinen ja ohut. Aluksi suorastaan mauton, pientä vehnäleipää jostain ehkä kumuaa, kunnes loppua kohti nousee kirpeää happamuutta ja se tuo mukanaan vähän sitruunaisuutta, mutta ei juuri muuta. Happamuuden puolestakin jää aika miedoksi. Ei oikein uskalla.

Kovin on mitätön. Vaikka BW onkin erittäin kevyt, tämä menee vähän liian pitkälle. Kaipaisi asteen mojovampaa olemusta ja pehmeyttä, jonka päälle voisi kasata happamuutta enemmänkin. Nyt jää sitruunavedeksi. 2/5

Kommentit