Höss Allgäuer Hüttenbier


Allgäuer Hüttenbier
Panimo: Höss der Hirschbräu

Maa: Saksa
Tyyli: Dortmunder
Alkoholia: 5,2%

Pisteet: 3/5
Lyhyesti: Maltainen, keskitäyteläinen Saksa-lager.
Suosittelen: Suomalaiseen puoliviileään kesäpäivään.

Hössin panimolta toinen kausituote Alkossa tänä vuonna. Ensimmäinen oli pääsiäisolut ja nyt Alko on valikoinut kesäoluidensa joukkoon Hüttenbierin eli "Alppimajaoluen". En kyllä suostu noin hienostelevaan käännökseen. Hütten kääntyy minun yläastesaksani ja google translaten mukaan mökiksi, niin mökkikaljahan tämä silloin on ja siinä mielessä melko looginen kesäolutvalinta.

Olut on kultainen, kivan näköisellä, joskin melko hätäisellä vaahtohupulla. Tuoksussa on mallasta, sokeria, pahvia (vähän, ei mitenkään häiritsevästi), lievää kukkaisuutta. Ei vaikuta erityisen houkuttelevalta, miedosti humaloidulta perussaksalaiselta enemmänkin.

Suutuntuma on pehmeä, öljyinen, aika täyteläinen lageriksi. Matalahiilihappoinen. Maussa alkoholia, hunajaa, mallasta ja loppuun melko tavallinen saksalainen humalointi.

Ei tämä nyt varsinaisesti huono ole, mutta ei mikään kovin jännittävä. Enkä itse ole erityisen suuri tälläisen maltaisen puolipaksun lagerin ystävä. Viileään Suomen kesään mökkiolueksi, mikä jottei. Kuumalla ottaisin jo kirpakamman.

Kommentit