Köösekesä 1: Oude Geuze Boon a l'Ancienne

Mietin toukokuun siitepölyjen keskellä mitä sitä tekisi helleskevään jälkeen. Vastaus oli lopulta ihan selvä kun sen tajusin. Vietin kevään proosallisesti ylianalysoiden maultaan yksinkertaisinta oluttyyliä. On hyvä kääntää kelkkansa kerralla kunnolla ja vietää kesä lyyrisesti alianalysoiden maultaan yhtä vinkeimmistä oluttyyleistä. Lime-rikkinen köösekesä -21!

Lisäksi jotenkin muistin, että minähän itse asiassa tykkään hapanoluesta. Maltaan vihaajille ja tyylitajuttomille amerikkalaisille keitellyt yksitoikkoiset kattilahapatukset, helppo-vetää-limuviina-sourit, 15x-fruited-marjapuuro-"happamat" ja muut väsyneet kikkailut ovat vain vallanneet hapanolutmarkkinat siinä määrin, että olen ollut täydellisen kyllästynyt koko hapanolutkuvioon. Lambicejakin juonut kovin harvakseltaan. 

Siksi gueuze.  

Ai miksi limerikkejä, olenko limerikkien pitkäaikainen harrastaja? En, mutta jotenkin ne on aina kiehtoneet, niin nyt on hyvä aloittaa! 

Netistä tilailun sijaan pyrin tällä kertaa juomaan oluet baarissa, kun semmoiseenkin pääsee ja baarit tykkää siitä, että niissä käydään. Pistäkää tekin se ylityöllistetty Posti-Pate lomalle ja käykää Pubi-Paten kaveriksi. Yritän pidättäytyä peruslinjan (oude) guezeissa ilman mitään erikoiseriä tai muita, mutta katellaan miten homma etenee.

Ensin kuitenkin pohjustus tyyliin, kuten helleseissäkin.


Mikä ihmeen gueuze?

Olipa kerran muinaisolut belgeistä

tunnistaa sen happamista elkeistä

sekaisin vanhaa sekä uutta

ilman lisämausteisuutta

eikä puhettakaan hiivoista selkeistä

 

Sitten ensimmäinen.

Oude Geuze Boon

Brouwerij Boon, Belgia
7,0%
Gueuze 


Boonin panimossa Hallessa

vanha tieto on tallessa

brettahomeena

syvä omena

mut happamuus ei tunnu palleissa 


Juotu: Hanahuone Juova (13,90€)


Köösekesäkisa

1. Oude Geuze Boon a l'Ancienne (2017-2018)

Kommentit