Kotiolutta: Beerzebub - Bitter LimitedEristäytymiseen hyvin on varautunut olutharrastaja, joka on tilannut etukäteen vahingossa olutta kaapit täyteen, kuten minä. Erinomaisesti toimii tyyppi, joka hankkii sitä läheisestä panimomyymälästään lisää ja pitää osaltaan panimoja elossa. Mutta parhaiten toimii tietysti tyyppi, joka on opetellut panemaan oluensa itse. 25 kilon mallassäkki vie aika vähän tilaa ottaen huomioon paljonko siitä irtoaa bisseä. Niillä riittää jaettavaksi asti.

Beerzebub nimittäin lähestyi taas oluellaan. Hyväksi jo monta kertaa todettu kotipanimo teki tällä kertaa bitteriä. Mikäs sen paremmin suunmyötäistä olisikaan. Mieto, bitteriksi melko tyypillinenkin 3,9% olut on nimeltään Bitter Limited. Oletan kyseessä olevan viittauksen legendaariseen Shitter Limitediin.

Aika perinteiseltä vaikuttaa kaikin puolin. Maris otteria maltaana ja vähän tummempia karamellimaltaita mausteeksi ja kauraa paksuudeksi. Katkerot Magnumilla ja aromit East Kent Goldingilla. Hiivana Wyestin West Yorkshire Ale. Tarkan reseptin voi lukea täältä  .

Ulkonäkö kohdallaan. Tiivis pehmeä vaahto, tumman meripihkainen väri. Toki proper bitter olisi kirkkaampi, mutta kotioluessa suvaittakoon pieni sameus.

Tuoksussa raikasta hedelmäisyyttä paljon, johon sekoittuu kylläkin myös kirpakampaa omenaa, joka ei ole enää vain miellyttävä. Lisäksi muovailuvahaa, eli sellaista taikinaisuutta puskee. Sellainen hiivaisuuden ja viljaisuuden kombo. Karamellisemmat maltaan otteet vähän hautautuvat niiden alle.

Maussa samoilla linjoilla. Taustalla on mukavan leipäinen maltaan meininki, juotavuus ja katkerobalanssi kunnossa. Mutta tässäkin se kirpeähkö hedelmä ja hiivaisuus vaivaa.

Mieto asetaldehydi ja hiivaisuus oikeastaan viittaavat siihen, että kyseessä on turhan nuori olut. Olut on kuitenkin pullotettu jo puolitoista kuukautta sitten (6.2.), niin odotin, että siitä olisi tällaiset jo tasoittuneet. Noh, joskus näiden päällä pitää istua tovi pidempään.

PS: Blogger on näköjään rikkonut blogin headerin, varmaan jo kuukausia sitten, mutta huomasin vasta. Yritänpä korjailla. Jos se ensi vuonna sitten olisi kunnossa taas.

Lisäys: Kanssabloggari Reittausblogi oli saanut samaista olusta eteensä. Hänen arvionsa oli paljon suopeampi, kuin meikäläisen nillitys.

Kommentit