Raskaan sarjan ottelu: Hiisi (FIN) vs. Great Divide (USA)

LET'S GET READY TO RUMBLE!!

Hyvää iltapäivää arvon yleisö; rouvat, herrat ja salarakkaat sekä tervetuloa illan ottelun pariin. Illan ottelun, joka lupailee jännityksen hetkiä, maltaiden mäiskettä ja humalten huitomista tässä DIPA-sarjan huumaavassa yllätyshaasteessa!


Punaisessa nurkkauksessa maailmanmestari, körmyjen körmy, Hercules G. Divide. "Denver Demigod", Coloradon Kolossi, Hervoton Herakles. Kotimaa USA, elopainoa 10% ja rinnanympärystä 98 IBUa. Sinisessä nurkkauksessa haastaja pienestä Suomesta, Jyväskylän Hiiden tallista, pieni mutta pippurinen Humulus "Kerberos" Lupus, varsinainen ktooninen kurmottaja mieheksi. Elopaino 9% ja 88 IBUn (taistelijan oman ilmoituksen mukaan, virallisen valvojan Antero Alkon mittaus väittää vaivaiset 62 IBUa) rinnanympärys tarkoittavat Kerberoksen lähtevän kohtaamaan hallitsevaa mestaria altavastaajana, mutta Heinämäen Vahtikoira on luvannut "kellua kuin pintahiiva ja pistää kuin alfahappo"

Tuomarina tässä titaanien taistossa toimii vanha ja kaiken kokenut Orval Oppinut.

Vastustajat tervehtivät toisiaan kehässä reilusti. Tuomari käy läpi tutut säännöt. Ei iskuja kitapurjeeseen, ei lasinsiruilla repimistä, ei puremista, eikä saa kutsua isiä apuun. 

Ja kello soi! Taistelijat lähtevät tanssahtelemaan ympäri kehää, mitaten toisiaan katseillaan väristä vaahtohuppuun. Se on muuten Herculeksella korkeampi ja kestävämpi, mutta Heinämäen Hauvan iloksi miehisyyttä ei mitata vaahdon vaikuttavuudesta. Kummankin ottelijan lihaksikas kroppa kimaltelee kuin öljytty pronssi auringonlaskussa. Crom!

Taistelu alkaa aivan uskomattoman, odottamattoman, tasaisesti. Hercules hyökkää ensin voimakkaalla metsäisellä pihkakoukulla, mutta kohtaa tismalleen saman vastaiskun Jyväskyläläisen oikeasta! Kerberoksen tanssi on kepeämpää, siinä missä amerikkalainen Kolossi marssii jyhkeästi päin kuin jättiläismännyt kainaloissaan. Kummankin askellukset ovat kuitenkin lopulta hyvin samanlaisia, eikä avoimia paikkoja tunnu löytyvän.

Pehmeästi, mutta voimakkaasti molempien urhojen iskusarjat seuraavat toinen toistaan. Katkerat, raadolliset iskut kaikuvat areenalla mäjähdellen molempien valtavin mallasannoksin tuunattuihin kehoihin. Mikä uskomaton taisto! Ei uskonut tällaista tuomari Orvalkaan vaan pyörittelee päätään yrittäen epätoivoisesti laskea pisteitä, sillä pisteille tässä epäilemättä mennään. 

Yleisössä paikalle raahautunut veteraani Plinius Vanhempi seuraa mäiskettä arvostavasti, nyökytellen nuoren suomalaisen vakuuttaville otteille, kannustaen silti maanmiestään. Jotain skotlantilaista punkkaria kannetaan ulos, taintunut raukka väkivallan määrästä.

Ottelu menee halailuksi, hetkeksi Jykylän Jykevä tuntuu saaneen Herculeen solmittua köysiin, mutta tilanne tokenee pian. Taistelu alkaa muuttua väsytykseksi. Humulus Susi läähättää ja Heben habamies Herculeskin on vähän puutuneen oloinen, ikään kuin olisi jo yksitoista haastetta takana, mutta jostain veteraani vielä veivaa voimaa iskuihinsa. Kummankin ottelijan lämmön alkaessa nousta kokemus alkaa voittaa nuoruuden innon. 

Elämän syvistä vesistä kaiverrettu ankarampi katkeruus ja vuosien varmuudella leipäiseksi pumpatut amerikkalaiset lihakset näyttävät lopulta kaapin paikan nuorelle jyväskyläläiselle ja oman henkisen katkeran kantin loputtua tämä tyyntyy vain torjumaan tukevia iskuja, joille ei näy loppua. Oppinut Orval viheltää lopulta pilliin ottelun lopun merkiksi. Tyrmäystä tästä ei amerikkalaiselle tullut, mutta mestari pitää tittelin pisteillä 8-6. Helsingin lehdistö maalannee tämän torjuntavoitoksi, sellaiseenhan Suomessa on opittu uskomaan.


Kommentit

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.