Flying Dog Underdog Atlantic Lager

Underdog Atlantic Lager
Panimo: Flying Dog
Maa: USA

Tyyli: Vaalea Lager
Alkoholia: 4,7%
IBU: 28

Pisteet: 3/5
Lyhyesti: Toimiva, raikkaan sitrus-humaloitu kevyt lager.

Flying Dog, tuo Hunter S. Thompsonin* (maksusta?) hyväksymä panimo, on Servaalin kautta päätynyt vaihteeksi maitokauppain hyllyille. Minulla on mielikuva, että muitakin FG:n oluita on maitokaupoissa ollut, mutta joko muistan väärin tai sitten niitä on ollut siellä Suomen markkinoille laimennettuna versiona. Tämä Atlantic Lager on kuitenkin ihan alkuperäisvahvuudessaankin juuri sopivasti tuon virallisesti hyväksytyn maagisen 4,7% rajoissa.

Ideana on ilmeisesti ollut tehdä juotava versio perusamerikkalaisesta Bud/Miller/Coors-vesilagerista. Tai jotenkin näin ymmärsin. Olut on vaalea oljenkeltainen, ihan mukavalla vaahdolla, joka tosin kameraa säätäessäni onnistui pitkälti katoamaan (kuva on ehkä kuudestoista ottamistani). Kaunis seitti jää loppuun asti. Tuoksu on pirteää sitruksista jenkkihumalaa, hieman metsää, makean sokerinen taustavire. Suu on ohut, melko vetinenkin. Maku kuitenkin korvaa rungon puutteen pitkälti raikkaalla sitruunakaramellilla, joka nousee lievään, mutta miellyttävään katkeroon, joka matalasta ibusta huolimatta tuntuu ihan mukavasti näin ohuessa rungossa.

Toimiva kesäbisse. 3/5

*Panimon loistava HST:lle omistettu Gonzo Imperial Porterhan takavuosina hyllytettiin Alkosta Valviran toimesta, koska etiketti kuva oli liian lapsiin vetoava. Oletan prosessin toimineen normaaliin tapaan: Närkästynyt itseään tärkeämpi hyperkasvattaja paheksui teininsä hankkimaa pääkallo-olutta ja valitti asiasta, sillä hän ei löytänyt vikaa kasvatuksestaan, koska ei etsinytkään. Valvira tulkitsi yhden valituksen tuhanneksi ja panikoi, ettei nyt vain vaikuteta huonolta. Näin Alkosta, kaupasta josta ei juuri mitään myydä alle 18-vuotiaille, poistui huippuolut. Kurko-lonkeroa sen sijaan voi myydä maitokaupoissa, se kun ei vetoa teineihin...

Kommentit

 1. Homma meni niin, ettei Gonzo koskaan edes päässyt Alkon hyllyille, vaan se blokattiin pois jo ennen kuin nuoriso ehti turmeltumaan. Maahantuoja sitten kertoi tästä keissistä ja Valvira manattiin olutharrastajien toimesta alimpaan helvettiin - ellei sitten ollut siellä jo entuudestaan.

  VastaaPoista
 2. Onko näin? Olisin voinut vannoa että ostin Gonzoa alkosta ennen debakkelia... En kyllä ole varma, joten en väitä vastaan näin monen vuoden jälkeen. :)

  VastaaPoista
 3. Itse asiassa enemmän vitutti aikanaan Valviralta saamani ylenkatsova vastaus kun valitin asiasta. Pitäisi kaivaa se inboxista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://olutopas.info/foorumi/showthread.php?tid=1317&pid=24573#pid24573

   Tuolla koko stoori.

   Poista
  2. No näinhän se oli. Ei pitäisi huudella satunnaisia vuosien takaa... Oli tuo Gonzo tullut monesta baarista maistettua aiemmin, niin siihen muisteluun kai se sekoittui. Tupakkimainontaan ja muuhun turhaan siinä päätöksessä vedottiin kuitenkin.

   Poista

Lähetä kommentti

Jos odotat jonkinlaista vastausta, älä ole vässykkä vaan käytä nimeäsi.